ГоловнаЕкономікаДержава

Рада проголосувала за поліпшення дозвільних процедур у будівництві

"Ми розраховуємо, що законопроект просуне Україну в рейтингу Doing Business".

Рада проголосувала за поліпшення дозвільних процедур у будівництві
Фото: facebook.com/zvereneckiyskver

Верховна Рада в четвер прийняла 276 голосами "за" законопроект №5587 про поліпшення дозвільних процедур у будівництві.

Зокрема, скасовується необхідність отримувати вихідні дані та технічні умови в Державній службі з надзвичайних ситуацій під час проведення будівництва. При цьому ДСНС буде виконувати функції з нормування у будівництві щодо заходів цивільного захисту при проектуванні та будівництві. Заходи цивільного захисту об'єктів будівництва будуть визначатися в проектній документації відповідно до будівельних норм.

Також законопроект передбачає, що до професійної атестації в галузі будівництва можуть бути допущені тільки ті особи, які мають профільну освіту і стаж роботи за фахом не менш ніж три роки.

"Ухвалення цього законопроекту значно поліпшить ситуацію з дозвільними процедурами в будівництві. Ми розраховуємо, що прийняття законопроекту дозволить Україні просунутися відразу на кілька позицій в рейтингу Doing Business", - заявив нардеп Дмитро Андрієвський, який представляв законопроект.

Водночас деякі депутати висловили незгоду з Андрієвським.

"Я вважаю, що цей закон не поліпшує бізнес-клімат, а навпаки, створює безлад у будівельній галузі. Тому що в ДСНС тепер не буде можливості надавати умови, де буде забезпечена техногенна безпека", - сказала нардеп Наталія Новак.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram