ГоловнаЕкономікаБізнес

Порошенко розповів, як залучити інвесторів в Україну

Президент наголосив на важливості дерегуляції та спрощенні ведення бізнесу.

Порошенко розповів, як залучити інвесторів в Україну
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко переконаний, що дерегуляція та спрощення ведення бізнесу залучать інвесторів в Україну.

Про це він заявив на засіданні Нацради реформ, повідомляють на сайті президента.

"Залучення інвестицій і дерегуляція є надзвичайно актуальними. Для економічного розвитку держави створення бізнес-клімату є життєво необхідною позицією", - наголосив Порошенко.

За його словами, йдеться винятково про засоби, залучені у вигляді прямих іноземних інвестицій в українську економіку. Це створення нових робочих місць, забезпечення надходження податків до державного та місцевих бюджетів. І справедлива судова система, коли інвестор може знайти захист, і справедлива податкова система, де платник податків вважається першою людиною в державі, і справедлива митна система, і ефективна боротьба з корупцією, і прозора і ефективна приватизація, і ефективно функціонуючий фондовий ринок.

"Усе це - складові привабливості інвестиційного клімату в Україні", - зазначив Порошенко.

Президент також зауважив, що за останні два роки було здійснено низку важливих кроків у цьому напрямку - спрощена процедура відкриття бізнесу: на 40% скорочено кількість документів, які необхідно подати. Також від 143 до 84 скорочено кількість дозволів.

"Це знайшло своє відображення в рейтингу Doing Business, де Україна значно поліпшила свої показники", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, з 1 вересня уряд запустить офіс із питань залучення інвестицій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram