ГоловнаЕкономікаБізнес

ПІН Банк спростовує недостовірну інформацію про "банкрутство"

У банку говорять про чутки.

ПІН Банк спростовує недостовірну інформацію про "банкрутство"
Фото: rbcua.com

Оприлюднена журналістом Олександром Дубинським інформація про нібито майбутнє банкрутство ПІН Банку є недостовірною і повністю не відповідає дійсності, повідомляє офіційний сайт банку.

"На своїй сторінці у Facebook журналіст, не наводячи жодних документальних підтверджень, як джерело "інформації" вказуючи зворот "кажуть", повідомив про нібито "банкрутство" банку. За словами Дубинського, банкрутство відбулося вже "сьогодні, але оголосять, як завжди, в п'ятницю", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, у зв'язку зі стурбованістю клієнтів банку через поширені в ЗМІ повідомлення ПІН Банк офіційно повідомляє, що діяльність фінустанови повністю відповідає всім нормативам Національного банку України.

"Поточна операційна діяльність здійснюється у звичайному режимі, всі платежі здійснюються акуратно і вчасно. Ми були і залишаємося невеликим, але стабільним і високоліквідним банком. Будь-які чинники, здатні вплинути на стабільність нашої роботи, відсутні. ПІН Банк не отримував рефінансування від НБУ, ПІН Банк не має і не мав куратора від національного регулятора. На сьогодні банк має 75% миттєвої ліквідності. Агентством IBI-Рейтинг банку присвоєно рейтинг uaBBB+ в розвитку", - повідомила голова правління банку Ірина Колесник.

Зазначають також, що поширення у ЗМІ таких повідомлень банк розцінює як прояв недобросовісної конкуренції і закликає представників ЗМІ не бути знаряддям маніпуляції в руках нечесних гравців фінансового ринку, користуватися перевіреними і компетентними джерелами інформації. Банк закликає представників ЗМІ враховувати, що в умовах економічної кризи і нестабільності в банківському секторі публікація недостовірної інформації провокує паніку серед клієнтів, завдає прямої матеріальної шкоди банку і підриває довіру клієнтів до української банківської системи в цілому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram