ГоловнаЕкономікаДержава

УЗ почала виплачувати заборгованість із зарплат на окуповані території

Співробітникам ДЗ пропонують переоформитися у складі нової філії

УЗ почала виплачувати заборгованість із зарплат на окуповані території
Фото: inforesist.org

У складі ПАТ "Укрзалізниці" сформовано Донецьку і Луганську дирекції залізничних перевезень, які вже формують штат, насамперед шляхом продовження трудових відносин з працівниками держпідприємства "Донецька залізниця", яке існувало раніше.

На сайті УЗ вказано телефонні номери, за якими співробітникам ДП пропонують переоформитися у складі новоствореного філіалу. видання "Инфорезист" вирішило під виглядом касира з окупованого Дебальцевого звернутися за одним з телефонів, щоб дізнатися, чи виплатять йому заборгованість у разі переоформлення. Як виявилося, виплатять.

"Заборгованість можуть виплатити тим співробітникам, які продовжать свої трудові відносини у регіональній філії. Для цього ми створили Донецьку дирекцію підприємства і призначили туди керівника. Але для того, щоб продовжити там вам трудові відносини, потрібно трішки почекати. Тому що не вирішено питання взаємодії дирекції на території "ДНР", між керівництвом "мінтранспорту ДНР" і керівництвом дирекції. Вони ще в процесі рішення, як вони будуть функціонувати. Якщо вам це цікаво, потрібно почекати інформації про продовження трудових відносин. А ви це однозначно дізнаєтеся тому, що спочатку начальник дирекції створить собі штат кадровиків, фінансистів. потім продовжимо трудові відносини з працівниками структурних підрозділів, а потім вже начальники у структурах будуть продовжувати з працівниками. І тоді вже заборгованість братимуть до обліку. Адже на сьогодні питання стоїть так, що заборгованість дійсно погашатиметься", - розповіла телефоном Тетяна Корсун, чий контакт є на сайті УЗ.

Крім того, за її словами, якщо продовжити трудові відносини, можна і далі працювати в Дебальцевому.

"З Луганськом ми вже працюємо, вже оформили трудові відносини і деяким людям погасили заборгованість", - заявила вона.

Нагадаємо, наприкінці травня працівники залізничних станцій Іловайська, Дебальцевого, Микитівки, Ясинуватої вийшли на мітинг з вимогою до УЗ виплатити заборгованість із зарплат.

При цьому протест проходив під гаслами "Ми не хочемо в Україну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram