ГоловнаЕкономікаДержава

Казначейство не знає про погашення Україною заборгованості працівникам залізниці в ОРЛО

Заборгованість виплачує "Укрзалізниця"

Державна казначейська служба України заявляє, що не погашала борг перед працівниками залізниці в розмірі 82 мільйонів, які працюють на території так званої "ЛНР". Це слід з відповіді служби на запит LB.ua.

"...Казначейство і його територіальні органи здійснюють видатки за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів тільки на території, підконтрольній українській владі", - йдеться у відповіді.

Нагадаємо, на відкритому засіданні "Ради міністрів "ЛНР" 23 травня 2016 року голова самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький заявив, що "є борг перед працівниками залізниці в розмірі 82 мільйонів". Плотницький поцікавився у "в.о. міністра економічного розвитку і торгівлі "ЛНР" Олени Костенко, чи порушувалося це питання під час переговорів у Мінську і який результат.

Вона відповіла: "На останній зустрічі Україна взяла на себе зобов'язання повністю погасити перед залізничниками заборгованість, яка утворилася за 3 місяці". Плотницький поцікавився: "Коли ви будете реалізовувати це питання?". На що Костенко зазначила: "Сьогодні було надано лише гарантійний лист, де йшлося, що буде збережено стаж роботи і всі соціальні гарантії, які мають залізничники. Поки що нічого не знаю, першого числа вони будуть доповідати, скільки людей вже отримали зарплату... Вони вже офіційно заявили, що взяли на себе зобов'язання".

Як повідомляли ЗМІ, "Укрзалізниця" почала виплачувати заборгованість із зарплат на окуповані території. Для цього підприємство переоформляє працівників держпідприємства "Донецька залізниця", яке існувало раніше, у новій філії "Укрзалізниці" на окупованих територіях.

Як відомо, наприкінці травня працівники залізничних станцій Іловайська, Дебальцевого, Микитівки, Ясинуватої вийшли на мітинг з вимогою до УЗ виплатити заборгованість із зарплат.

При цьому протест проходив під гаслами "Ми не хочемо в Україну".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram