ГоловнаЕкономікаДержава

МінАПК вирішило забрати слов'янські солеварні у російських орендарів

Відповідні звернення направлено до правоохоронних органів і ФДМ

МінАПК вирішило забрати слов'янські солеварні у російських орендарів

Мінагрополітики ініціює повернення у держвласність Слов'янського солевиварювального комбінату з управління російського ТОВ "Слов'янська солевидобувна компанія".

Про це повідомляє офіційний сайт МінАПК.

Ще на початку 90-х років Донецьке регіональне відділення Фонду держмайна передало в оренду цілісний майновий комплекс комбінату, а згодом і окремі майнові комплекси - солевиварювальні заводи №1 і №2. Останній з них передали російському ТОВ "Слов'янська солевидобувна компанія" до 2033 року.

"У результаті неефективної оренди та відсутності контролю з боку ФДМ великі підприємства виведено з державного управління. Наприклад, завод №1 фактично перестав функціонувати, його майно втрачено. Регіональне відділення ФДМ не вжило жодних заходів, щоб повернути підприємство в управління МінАПК. Понад те, залишки цього майна досі передаються в оренду різним суб'єктам", - наголошується в повідомленні.

У МінАПК підкреслили, що, згідно з законодавством, комбінат входить до переліку стратегічних і заборонених до приватизації компаній і виключення його з цього списку "може створити серйозну загрозу приватизації заводів на користь держави-агресора".

Щоб виключити такі ризики МінАПК ініціювало перегляд оренди заводів. Відповідні звернення вже направлено у правоохоронні органи і ФДМ.

Нагадаємо, 31 серпня Кабмін скасував передачу держпідприємства "Артемсіль" Мінінфраструктури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram