ГоловнаЕкономікаБізнес

Одеський аеропорт припинив обслуговування рейсів "Трансаеро" через борги

Авіакомпанія заборгувала за обслуговування

Одеський аеропорт припинив обслуговування рейсів "Трансаеро" через борги
Фото: transaero.ru

Аеропорт Одеси призупинив обслуговування рейсів російської авіакомпанії "Трансаэро" через заборгованість.

Про це повідомляє офіційний сайт аеропорту.

"У зв'язку з накопиченою кредиторською заборгованістю авіакомпанії "Трансаэро" перед ТОВ "Міжнародний аеропорт "Одеса", з 1 жовтня 2015 року аеропорт змушений припинити обслуговування рейсів авіакомпанії до моменту погашення заборгованості", - йдеться у повідомленні.

Суму боргу в аеропорту не називають.

Згідно з розкладом, раніше з Одеси до Москви і назад щодня вирушав один рейс "Трансаэро". Зараз усі заплановані на 2 жовтня рейси російської авіакомпанії на сайті аеропорту вказано як скасовані.

Як повідомляє РБК, також сьогодні вранці стало відомо, що аеропорт Анталії не випускав три чартерні рейси "Трансаэро" - до Москви, Омська і Єкатеринбурга. За даними ЗМІ затримки також могли бути пов'язані з боргами за обслуговування повітряних суден. При цьому, у самій "Трансаэро" запевнили, що всі платежі проводяться вчасно, а виникнення проблем пояснили "шантажем з боку контрагентів".

Нагадаємо, 1 вересня стало відомо, що російська авіакомпанія "Аэрофлот" купує "Трансаэро" лише за один рубль. За інформацією російської газети "Ведомости", авіакомпанія знаходиться у важкому фінансовому становищі і накопичила боргів майже на 65 млрд рублів (близько 1 млрд доларів).

25 вересня Кабінет Міністрів заборонив російським авіакомпаніям "Аэрофлот" і "Трансаэро" літати в Україну у зв'язку з санкціями, введеними проти них.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram