ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін пообіцяв ліквідувати схему оминання аукціонів на розробку надр

Паракуда заявив, що інвестори створюють СП, щоб заощадити на податках.

Кабмін пообіцяв ліквідувати схему оминання аукціонів на розробку надр
архивное фото
Фото: dp.ric.ua

Уряд ліквідує корупційну схему, яка дозволяла оминати аукціони на розробку надр. Про це в опублікованому на РБК-Україна інтерв'ю сказав перший заступник міністра Кабінету Міністрів Олег Паракуда.

"Уряд вже до зими повністю ліквідує схему обходу потенційними інвесторами проведення аукціону на видобуток надр", - сказав він.

"Зараз у нас існує правило - якщо інвестор хоче отримати дозвіл на розробку надр, він повинен узяти участь у спеціальному аукціоні. Участь у такому аукціоні, звичайно, платна, ціна доволі висока. Звичайно, час від часу з'являються інвестори, які хочуть уникнути зайвих витрат", - розповів чиновник.

За словами представника Кабінету Міністрів, схема оминання аукціонів використовується вже кілька років. Він зазначив, що для цього потенційна компанія-інвестор створювала спільне підприємство з будь-яким суб'єктом господарювання державного сектору економіки, що перебуває у віданні Міністерства екології. Головна умова - щоб державна частка в цьому СП була щонайменше 25%.

Чиновник наголосив, що, за чинним законом, таке підприємство без будь-яких перешкод отримує дозвіл на видобуток надр без будь-яких аукціонів - при цьому бюджет недоотримує десятків мільйонів гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram