ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна може подвоїти обсяги агровиробництва за п'ять років, - InvestUkraine

Чиновник назвав обов'язкові умови для зростання торговельного обороту.

Україна може подвоїти обсяги агровиробництва за п'ять років, - InvestUkraine
Фото: ning.com

Україна може підвищити обсяги виробництва сільськогосподарської продукції із $30 млрд до $60 млрд на рік за найближчі п'ять років. Про це в Києві заявив керівник InvestUkraine Сергій Євтушенко.

InvestUkraine є підрозділом Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України.

"Сьогодні ми експортуємо продукції сільського господарства приблизно на $13 млрд, ще $17-18 млрд на рік споживає внутрішній ринок. Але ми могли б збільшити виробництво удвічі за найближчі п'ять років. Куди подіти продукцію? Треба нарощувати експорт", - говорить Євтушенко.

Для зростання виробництва агропродукції необхідні істотні зміни в сільському господарстві, на думку чиновника.

"Тільки врожай - то відразу немає добрив, елеваторів, вагонів, потужностей у портах не вистачає. Практично немає логістики Дніпром. Не вистачає інфраструктури. Після обмеження експорту ми втратили наші ключові ринки і потім довго відновлювали стосунки. Тобто необхідна законодавча стабільність. Крім того, я не розумію, чому ми працюємо на імпортній сільгосптехніці. Невже наші виробники не можуть налагодити виробництво? Ми ведемо переговори з іноземними виробниками, щоб вони локалізували виробництво в Україні. Це зробить їх техніку щонайменше на 30% дешевшою", - сказав чиновник.

Нагадаємо, податкові зміни позбавлять аграріїв 20 млрд грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram