ГоловнаКультура

Охорона УПЦ МП використовувала старовинні двері у Лаврі як мішень, – Мінкультури

Представники “руского міра” кидали у двері ножі. 

Охорона УПЦ МП використовувала старовинні двері у Лаврі як мішень, – Мінкультури
Фото: Скріншот з відео

В.о. директора заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко розповів про випадок вандалізма під час перебування у Лаврі УПЦ МП.

Про це повідомила пресслужба Мінкультури.

“На відео – приміщення охорони, яким користувалися УПЦ МП. На власні очі можете побачити наручники на дверях. Стародавніх дверях XVIII століття, що використовувались як мішень для кидання ножів”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, правоохоронці повідомили чотирьом особам про підозру у вчиненні хуліганства на території Національного заповідника “Києво-Печерська Лавра”. 19 квітня комісія Мінкульту показала занедбаний стан чергових трьох пам’яток на території Києво-Печерської лаври. Зокрема, орендарі не вжили протипожежних заходів.

Минулого тижня поліція відкрила провадження за фактом руйнувань історичної будівлі представниками УПЦ МП на території Києво-Печерської лаври. На даний час правоохоронці з’ясовують усі деталі та збирають докази протиправних дій.

Раніше міністр культури повідомив, що в Києво-Печерській Лаврі після користування УПЦ МП історична будівля стала непридатною для користування. Комісія МКІП зафіксувала аварійний стан приміщення, непридатний для експлуатації та такий, що має явні ознаки руйнування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram