ГоловнаКультура

Фестиваль 19 Docudays UA оголосив тему

Документальні фільми, які показиватимуть цьогоріч, об'єднає тема «Новий прекрасний світ».

Фото: Docudays UA

19 Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив тему: «Новий прекрасний світ». Покази пройдуть 25 березня - 3 квітня 2022 у гібридному форматі — одразу на кількох локаціях Києва та онлайн.

Отже, 19 Docudays UA буде присвячений новим викликам, які виникли на тлі глобальних технологічних змін. А також тим, що спричинила пандемія COVID-19.

Як будуть виглядати міста та країни майбутнього? Які нові права людини нам слід обговорити? І чи можливо пояснити штучному інтелекту чи алгоритму саму концепцію прав людини? Які професії замінять машини та штучний інтелект? Касир(к)и? Кур’єр(к)и? Перекладачі/-ки? Хто наступний? Що ще треба вміти, щоб стати затребуваним/-ою у новому світі? Ким мріятиме стати дитина, народжена сьогодні? Які глобальні зміни можуть спіткати людство, якщо авторитаризм укорениться навіть у найдемократичніших державах? І якщо прихильники авторитарного врядування застосують найновіші технології для цивілізаційної перебудови світу? І що має зробити сьогодні кожен та кожна з нас, аби врятувати світ від зазіхань на демократичні цінності й права людини? Усі ці питання окреслюють теми, з якими працюють фільми, відібрані до фестивальної програми.

Нагадаємо, головний приз національного конкурсу Docudays UA-2021 здобула картина «Земля Івана» Андрія Лисецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram