ГоловнаКультура

Письменник Володимир Рафеєнко отримав Вишеградську літературну премію

Він отримав премію за роман "Довгота днів".

Письменник Володимир Рафеєнко отримав Вишеградську літературну премію
Владимир Рафеенко
Фото: wikipedia.org

Український письменник Володимир Рафеєнко став лауреатом Вишеградської літературної премії Східного партнерства.

Про це повідомляє видання Читомо.

Відзначають, що Рафеєнко отримав премію за роман "Довгота днів" (видавництво "Фабула"). Роман також має і український переклад, який вийшов під назвою "Довгі часи".

Крім Рафеєнка, серед номінантів з України були також Оксана Кісь ("Українці в ГУЛАГу: вижити означає перемогти"), Сергій Жадан ("Інтернат"), Артем Чех ("Точка нуль"), Мирослав Дочинець ("Мафтeй. Kнига, написана сухим пeрoм"), Мирослав Лаюк ("Баборня") і Катерина Калитко ("По Землі втрачених або Маленькими страшними казками").

Вишеградська літературна премія Східного партнерства (Visegrad Eastern Partnership Literary Award) відзначає авторів поезії, художньої та наукової літератури з країн Східного партнерства (Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України).

Нагадаємо, Рафеєнко народився 25 листопада 1969 року в Донецьку. У 1996 році закінчив Донецький національний університет за спеціальністю російська філологія, культурологія. Працював літредактором і провідним менеджером у видавництвах Донецька. Публікується з 1995 року. Автор шести романів, книги новел, а також трьох збірок поезій. Має публікації в літературно-художніх журналах Нью-Йорка, Стокгольма, Києва, Одеси, Москви, Санкт-Петербурга, Вроцлава, Відня, Берліна.

З липня 2014 року в зв'язку з війною на сході України проживає в Києві. Відзначимо, що Рафеєнко ще в 2011 році передбачив вторгнення ворога на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram