ГоловнаСвіт

56% французів вважають Макрона поганим президентом

Більшість французів вважають, що податкова політика Макрона допомагає багатим і успішним.

56% французів вважають Макрона поганим президентом
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Більш ніж половина французів (56%) вважають президента Франції Еммануеля Макрона "поганим президентом", 64% вважають його непереконливим.

Про це йдеться в останньому опитуванні, проведеному Інститутом незалежних досліджень Odoxa, повідомляє Midi Libre

"Президента і його дії не схвалюють 56% опитаних, зате 44% вважають 39-річного політика "хорошим" головою держави", - зазначено в результатах опитування.

44% підтримки населення - це трохи вище, ніж результат після значного падіння рейтингу з 54% в липні до 40% в серпні. Але голові держави так і не вдалося позбутися "іміджу" президента для багатих, оскільки, за результатами останнього опитування, більш ніж 80% вважають, що податкова політика Макрона допомагає багатим і успішним, 72% опитаних упевнені, що зміни в податковому законодавстві призведуть до погіршення становища безробітних, а 74% впевнені в негативному впливі на добробут населення з низьким і середнім рівнем доходу.

Не отримав особливої підтримки і прем'єр-міністр країни Едуард Філіпп, призначений Макроном на посаду 15 травня 2017 року. 54% опитаних вважають, що він не є ефективним на своїй посаді, протилежну думку висловили 45% респондентів.

В опитуванні взяли участь 995 респондентів віком від 18 років.

Слід зазначити, що рейтинг французького президента знизився дуже різко. У липні показник сягнув 54%, що на 10% менше, ніж було в червні.

На виборах 14 травня поточного року Макрон набрал 66,06% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram