ГоловнаКультура

Музичні фестивалі у Великобританії принесли в економіку 4 млрд фунтів

За останні 12 місяців аудиторія живих концертів і фестивалів зросла на 12%.

Музичні фестивалі у Великобританії принесли в економіку 4 млрд фунтів
Фото: EPA/UPG

Кількість відвідувачів живих музичних виступів у Великобританії за останній рік становила 30,9 млн осіб.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на дослідження UK Music.

Згідно зі звітом, аудиторія зросла на 12% за останні 12 місяців, принісши в економіку Великобританії 4 млрд фунтів стерлінгів.

Водночас 4 млн осіб відвідали британські музичні фестивалі. Видання зазначає, що цифри підтверджують: сектор живих концертів - один з найприбутковіших в музичній індустрії за рахунок продажу квитків та мерчендайзу, які і складають основні статті доходів відомих музикантів.

Музичний туризм у Великобританії зріс на 20% у 2016 році. 1 мільйон людей приїхали в країну через кордон спеціально на концерти та фестивалі, кожен з яких витратив у середньому £850.

Дослідження також показує падіння доходів на концертах у маленьких локаціях, що вміщають до 1500 осіб. За останні десять років такі заклади закриваються через ціни на нерухомість і суворі закони з ліцензування.

Незважаючи на те, що великі концерти і фестивалі приносять багато грошей і популяризують британських виконавців, UK Music відзначають, що маленькі локації - це "життєво важлива частина музичної індустрії". В організації заявили, що будуть захищати такі локації.

Міністр культури Великобританії Карен Бредлі зазначила, що дослідження "чітко показало, що музика і креативні індустрії є не тільки важливими частинами нашого культурного ДНК, але також важливі для створення робочих місць і розвитку по всій країні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram