ГоловнаКультура

У Львові відремонтують театри за 4,6 млн грн

Ще 500 тис. грн витратять на закупівлю обладнання.

У Львові відремонтують театри за 4,6 млн грн
Ремонт в театре "Воскресение"
Фото: Zaxid.net

Цього року Львів передбачив 4,6 млн грн на ремонт і реставрацію чотирьох театрів. Ще півмільйона планують витратити на закупівлю обладнання і предметів тривалого користування.

Про це повідомляє Zaxid.net.

До 20 вересня планують завершити ремонтні роботи у Львівському академічному духовному театрі "Воскресіння". У театрі проведуть капітальний ремонт частини даху, замінять систему електропостачання, паркет, відремонтують балкони і поставлять нові крісла.

Очікується, що після ремонту місткість театру збільшиться до 162 глядачів. 29 вересня у "Воскресінні" розпочнеться міжнародний театральний фестиваль "Золотий лев".

Загалом ремонт у театрі триватиме 2-3 роки. Цього року проведуть базові роботи, які планують завершити 2018 року. Видання зазначає, що ремонту в театрі не робили з 1990 року.

На ремонт "Воскресіння" витратять 1,2 млн грн з міського бюджету, на ремонт Першого українського театру для дітей та юнацтва - 550 тис. грн, Львівського драматичного театру імені Лесі Українки - 1,5 млн грн.

На початку серпня розпочнеться реставрація фасаду театру імені Леся Курбаса, що триватиме у вересні і жовтні. Загальний бюджет робіт становить 12 млн грн - у них входить ремонт даху, фасаду і частково аварійної стіни. Завершити роботи цього року не вдасться - за прогнозами, дадуть раду тільки 20%.

Очікується, що ремонт не вплине на початок сезону в окремих театрах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram