ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

Кінофестиваль Docudays UA оголосив членів журі

У цьому році на фестивалі працюватимуть чотири різні журі.

Кінофестиваль Docudays UA оголосив членів журі
Фото: Docudays UA

Фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив склад журі, які будуть судити конкурсні програми кіноогляду.

Як повідомляють на сайті Докудейс, цьогоріч буде чотири різні журі, які оцінять програми Docu/Життя, Docu/Право, Docu/Коротко і Docu/Україна.

До складу журі Docu/Життя увійшли експерт з піар-кампаній фільмів Тесса Мой, засновник "Документальної фабрики" в Парижі Бенджамін Бібас і режисерка Гільда Рос Гуднадоттір, яка експериментує з документалістикою, скульптурою і сучасною фотографією.

Тесса Мой співпрацювала зі Спайком Лі, Рутгер Хауером і Майклом Імперіолі. Бенджамін Бібас займається також французьким документальним радіо, де розповідає про міжнародне кримінальне правосуддя. Гільда Рос Гуднадоттір займається темою особливого погляду на соціоекономічні питання.

У журі конкурсу Docu/Право, куди відбирають фільми про права людини, увійшли відомий фотограф Олександр Глядєлов, експерт з демократизації Ігор Блажевич і громадський діяч Валентина Потапова.

Переможців конкурсів Docu/Коротко і Docu/Україна обиратиме журі, до складу якого увійшли експерт з фестивальних стратегій Бріджит О'Ши, кінокритик Олександр Гусєв і режисерка Саломе Яші.

Окремо на фестивалі працюватиме студентське журі, до якого увійшли студент-журналіст Денис Пристай, кінознавець і учасниця СУЯ Сабіна Асадова, студентка історичного факультету Тетяна Мазур, філолог Юлія Галета й організатор фестивалю соціальної урбаністики та міської культури "Урбанавт" Антон Алексаха. Це журі вибере своїх фаворитів серед конкурсних фільмів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram