ГоловнаКультура

У секції In Memoriam на "Оскарі" переплутали фотографії

Замість фотографії покійної Джанет Паттерсон показали фото живої Джен Чемпен.

89-ті "Оскари" ознаменувалися не однією, а двома великими помилками: в секції "In Memoriam", де згадують кінематографістів, які померли протягом року, показали фотографію живої продюсерки Джен Чемпен.

Як повідомляє BBC, фотографією Чемпен, яка "в доброму здоров'ї", проілюстрували Джанет Паттерсон, дизайнерки костюмів і чотириразової номінантки на "Оскар", яка померла торік.

"Я була вражена, коли побачила свою фотографію замість фотографії моєї подруги, з якою ми довгий час працювали разом", - прокоментувала Чепмен. "Я жива і є активним продюсером", - додала вона.

В рамках In Memoriam на "Оскарі" вшанували пам'ять Аббаса Кіаростамі, Майкла Чиміно, Гаррі Маршалла, Деббі Рейнольдс, Керрі Фішер і інших кінематографістів, які померли 2016 року.

Нагадаємо, нинішня церемонія вручення "Оскарів" залишиться в історії завдяки помилці, що сталася у фіналі церемонії, коли приз за найкращий фільм року помилково вручили "Ла Ла Ленду". Після того, як команда, яка зняла фільм, піднялася на сцену і почала виголошувати подячні промови, з'ясувалося, що справжній переможець - драма "Місячне сяйво" Баррі Дженкінса. Американська кіноакадемія і PwC, яка займається підрахунком голосів академіків, перепросили всіх і пообіцяли докладно розібратися в події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram