ГоловнаКультура

За фінальний прокол на "Оскарі" взяла відповідальність PricewaterhouseCopper

Компанія, яка вже 83 роки рахує голоси кіноакадеміків, вибачилася за порушення протоколу.

За фінальний прокол на "Оскарі" взяла відповідальність PricewaterhouseCopper
Продюсер "Ла Ла Лэнда" держит конверт с названием правильного фильма-победителя
Фото: EPA/UPG

Компанія PricewaterhouseCoopers взяла на себе відповідальність за порушення протоколу під час вручення "Оскара" в категорії "Найкращий фільм".

Як повідомляє Deadline, перед оголошенням головного переможця Воррену Бітті і Фей Деневей, які представляли номінантів і оголошували лауреата, вручили запасний конверт із переможницею номінації "Найкраща актриса" замість конверта "Найкращий фільм".

У конверті з акторською номінацією було написано "Емма Стоун, "Ла Ла Ленд", що і призвело до того, що зі сцени оголосили назву мюзиклу Деміена Шазелла.

Як правило, компанія готує два комплекти конвертів з іменами переможців, які доставляють двоє різних людей на церемонію - на випадок форс-мажору з одним із комплектів.

"Як тільки виявилася помилка, протокол щодо її виправлення не було виконано доволі швидко", - пишуть у заяві. Відповідно, це призвело до того, що продюсери церемонії заявили про неї, коли команда фільму "Ла Ла Ленд" вже вийшла на сцену і почала виголошувати промови.

Джордан Горовіц, продюсер "Ла Ла Ленд", у результаті підійшов до мікрофона і заявив: "Це не жарт" і оголосив, що справжній переможець - "Місячне сяйво" Баррі Дженкінса.

PwC у своїй заяві попросили пробачення за "розчарування, якого зазнала команда "Ла Ла Ленд" і "Місячного сяйва". Ми щиро вибачаємося перед Ворреном Бітті, Фей Деневей, Джиммі Кіммелом, ABC і Академією - ніхто з них не винен у цій помилці. Ми хочемо висловити подяку кожному з них за гідність, з якою вони зустріли цей складний момент. За минулі 83 роки Академія довіряла PwC процес нагородження на церемонії, і минулої ночі ми її підвели".

Американська кіноакадемія також оприлюднила офіційну заяву, в якій попросила пробачення і пообіцяла провести докладне розслідування і вирішити, які заходи вжити.

Нагадаємо, переможцем у номінації "Найкращий фільм" стала драма Баррі Дженкінса "Місячне сяйво". Фільм Деміена Шазелла "Ла Ла Ленд" отримав шість "Оскарів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram