ГоловнаКультура

Режисер "Прибуття" може зняти екранізацію "Дюни"

Дені Вільньов веде переговори про постановку роману Френка Герберта.

Режисер "Прибуття" може зняти екранізацію "Дюни"
Фото: dabi.me

Канадський режисер Дені Вільньов ("Прибуття", "Полонянки", "Ворог") веде переговори з компанією Legendary про екранізацію відомого науково-фантастичного роману Френка Герберта "Дюна".

Як повідомляє The Hollywood Reporter, компанія недавно купила права на постановку серії романів Герберта в кіно і на телебаченні.

"Дюна" вийшла 1965 року - роман розповідає про Пола Атрейдеса, чия сім'я прибуває на пустельну планету Арракіс, де видобувають меланж - дуже цінний ресурс у міжгалактичній торгівлі. Сім'ю Атрейдесів зраджують, і Пол змушений переховуватися в пустелі, де очолює підпільний рух.

1984 року Девід Лінч екранізував "Дюну" - у фільмі зіграли Кайл МакЛахлан, Стінг, Макс фон Сюдов, Шон Янг та інші. Поставити фільм за цим романом намагався Алехандро Ходоровський - у ньому мали зіграти Орсон Веллс, Сальвадор Далі, а працювати над фільмом - Ханс Руді Гігер і художник Жан Жиро (Мебіус). Екранізацію не зняли через роздутий бюджет.

Після фільму Лінча на телебаченні поставили наступні книги Герберта з "Хронік Дюни".

Legendary планує перезапустити франшизу і шукає режисера, який узявся б за це. Дені Вільньов, зі свого боку, в одному з інтерв'ю заявив, що не проти екранізувати роман Герберта.

Цього року у Вільньова вийшов фільм "Прибуття" з Емі Адамс у головній ролі. Зараз він знімає продовження культового фільму "Той, що біжить по лезу". Фільм вийде в жовтні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram