ГоловнаКультура

В інтернеті стартувало обговорення проекту обмеження проїзду Андріївським узвозом

Чи стане давня київська вулиця пішохідною, залежить від консолідованої думки киян

В інтернеті стартувало обговорення проекту обмеження проїзду Андріївським узвозом
Фото: Макс Левин

Громадянська активістка Юлія Нікітіна запропонувала киянам обговорити проект, який може перетворити історичний Андріївський Узвіз на пішохідну вулицю. Схема проекту з'явилася в групі Публічна мережа Андріївського узвозу в мережі facebook.

Публічна мережа Андріївського узвозу
Фото: Юлия Никитина
Публічна мережа Андріївського узвозу

"Є політична воля КМДА - зробити АС більш комфортним і привабливим місцем відпочинку для киян і туристів, не нашкодивши при цьому мешканцям вулиці.

Є різні категорії зацікавлених осіб: жителі вулиці, культурні діячі вулиці, орендарі/власники нерухомості, бізнес, малий бізнес (художники і торговці різним), городяни відпочивальники, відвідувачі театрів, музеїв, галерей і ресторанів вулиці, люди з обмеженою мобільністю, туристи... тощо.

І є пропозиція Департаменту транспорту щодо встановлення боллардів (картинка у цьому пості). А також розуміння департаментом та іншими посадовими особами того факту, що вводити обмеження потрібно буде чергами, не всі перешкоди відразу (тому можливість / неможливість такого підходу ми обговорювати не будемо, відповідь на це питання є)", - написала активістка.

Нікітіна пропонує обговорити в соцмережі проект у цілому: місця установки боллардів (загороджувальних споруд від проїзду автотранспорту), паркування на вулиці, систему контролю доступу та інші питання.

"Питання схвалюються будь-які, я можу оперативно з'ясовувати їх у Департаменті транспорту, Департаменті будівництва та архітектури, КП "Інженерний центр" і безпосередньо в КМДА", - заявила активістка.

Як повідомлялося, раніше мер Києва Віталій Кличко дав доручення розробити проект перетворення Андріївського Узвозу на пішохідну вулицю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram