Застерігаю владу від тиску і репресій проти добровольців

Дискредитація і переслідування українських добровольців з боку влади є неприпустимими. Застерігаю владу щодо наслідків такої політики тиску.

Фото: EPA/UPG

Обурений почастілими, особливо останнім часом, фактами ганебного ставлення влади до своїх героїв. Влада до цього часу не вирішила ані питань соціального та правового захисту воїнів, як і намагається чинити на них тиск з метою дискредитації.

З перших днів свого призначення парламентом у лютому 2014 року на посаду голови СБУ, започаткував практику запрошення до роботи в спецслужбі активістів-майданівців, патріотів, які без вагань стали на захист держави - "в той час ми ніколи не вдавалися до практики переслідувань добровольців. Навпаки - залучили їх до спільної праці і боротьби. Добробати це пам'ятають. А рух «Справедливість» продовжує надавати юридичну допомогу добровольцям по всій Україні.

Наполягаю: добровольці мають бути у владі, а не об'єктом знущань з боку влади і чиновників.

Влада боїться, а тому всіляко перешкоджає залученню добровольців до управління країною. Вони панічно бояться не лише допустити до державотворення набагато моральніших і чесніших за себе, але втратити контроль за фінансовими потоками.

На моє переконання, добровольці мали б зайняти ключові позиції, передусім, у Генштабі та Міноборони, структурах, які опікуються питаннями соціального, медичного і правового статусу воїнів.

Вистачить займатися балачками - візьміть за зразок хорватську модель опіки за героями Вітчизняної війни 1991-1995 рр.. Хорватський досвід ще два роки тому фахівцями нашого руху був опрацьований і запропонований до використання.

Валентин Наливайченко Валентин Наливайченко , Голова Руху "Справедливість", голова СБУ (2006-10; 2014-2015 рр)
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram