ГоловнаПолітика

У Генштабі ЗСУ прокоментували заяву Турчинова про завершення АТО

Рішення про можливе завершення АТО приймає вище військово-політичне керівництво країни.

У Генштабі ЗСУ прокоментували заяву Турчинова про завершення АТО

У Генеральному штабі Збройних сил України прокоментували заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про необхідність завершення антитерористичної операції на Донбасі і переходу до нового формату захисту України від гібридної війни, яку веде РФ.

Представник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов заявив, що рішення про можливе завершення антитерористичної операції приймає вище військово-політичне керівництво України, повідомляє УНІАН.

"Рішення про завершення АТО приймають не в Генеральному штабі, є вище військово-політичне керівництво країни, яке приймає таке рішення. Генеральний штаб відповідно до своїх повноважень планує і проводить військові операції, а не здійснює прийняття такого рівня рішення", - відзначив він.

Відповідаючи на питання чи інформували Генштаб ЗСУ про можливе завершення АТО на сході країни, Селезньов зазначив, що "до такого рівня інформації у мене немає доступу. Це комунікація на рівні керівництва РНБО - керівник Генштабу".

Раніше сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов в інтерв'ю ЗМІ заявив, що в Україні потрібно завершити антитерористичну операцію і перейти до нового формату захисту країни від гібридної війни з РФ.

За його словами, уточнений законопроект "Про відновлення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей" буде представлено президенту, після чого він оперативно буде внесений до Верховної Ради.

Нагадаємо, раніше Турчинов виступив за якнайшвидше введення візового режиму з РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram