ГоловнаПолітика

У Києві пошкодили магістральні інтернет-кабелі

У абонентів можливі перебої з доступом до мережі.

У Києві пошкодили магістральні інтернет-кабелі
Фото: ain.ua

Уночі 13 червня невідомі кинули палаючі шини в два телекомунікаційні колодязі під Південним мостом у Києві.

У результаті через пошкодження в більшості населених пунктів України може тимчасово пропадати зв'язок і доступ в інтернет, повідомляє видання Internetua з посиланням на представників телеком-компаній.

У колодязях перебували кабелі магістральних операторів, у яких провайдери орендують канали.

Відновлювальні роботи ведуться досі. На місці події зібралися технічні фахівці "Укртелекому", "Датагруп", "Волі", "Адаманту", "Українських комунікацій", "Фрінету", Dest, Ipnet.

Серед версій - диверсія. Телекомунікаційні колодязі підпалили навмисно - туди кинули шини, які горіли близько півтори години.

За оцінками опитаних провайдерів, кожному з них завдано збитків на 15-20 тис. грн. Ця сума включає тільки прямі витрати на відновлення, нові кабелі, роботу співробітників. Непрямий збиток може бути набагато більшим: корпоративні клієнти можуть виставити рахунки за те, що не було зв'язку.

Кіберполіція декілька годин тому повідомила в фейсбуці, що в зв'язку з пошкодженням мережевого обладнання магістрального інтернет-провайдера на Південному мосту в Києві її сайт припинив роботу. Зараз, втім, ресурс вже доступний.

Нагадаємо, місяць тому в Дніпропетровській і Донецькій областях перерізали кабелі "Укртелекому". Частина абонентів на деякий час залишилася без доступу до інтернету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram