ГоловнаПолітика

Меру Чопа зменшили суму застави з 1 мільйона гривень до 128 тисяч

Губернатор Москаль вважає справу проти Самардака політичним замовленням.

Меру Чопа зменшили суму застави з 1 мільйона гривень до 128 тисяч

Апеляційний суд Закарпатської області 13 червня зменшив розмір застави для мера Чопа Валерія Самардака, якого підозрюють в отриманні хабара.

31 травня Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжний захід Самардаку у вигляді утримання під вартою терміном 60 днів і можливістю вийти під заставу в розмірі 1 млн гривень. Апеляційна інстанція вирішила залишити його в СІЗО до 27 липня, але суму застави знизила до 128 тисяч гривень, пише Mukachevo.net.

На засіданні були присутні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль і нардеп Роберт Горват. Вони просили суд відпустити Самардака на поруки.

Москаль вважає, що справа Самардака - це замовлення попереднього мера Галини Цар, "проти якої у прокуратури є 20 кримінальних справ". Губернатор заявив, що за період його роботи Самардак показав себе якнайкраще. Він також заявив, що в цивільної дружини мера Чопа двоє дітей-інвалідів, яких потрібно утримувати. Москаль також заявив судді, що в Самардака немає мільйона гривень, щоб вийти під заставу і зібрати таку суму він не в змозі.

Підприємця Нікуліна, у якого Самардак нібито вимагав хабар, Москаль назвав "торпедою", тобто підставною особою для виконання провокацій. "30 разів його використовували для дачі хабарів, в основному лікарям, тільки на території нашої області", - заявив Москаль.

Нагадаємо, мера Чопа Валерія Самардака затримали 29 травня разом із депутатом міськради Віталієм Русіним і головним архітектором міста Денисом Ганзелом.

Йому закидають вимагання та отримання хабара. Кримінальне провадження розслідують за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram