ГоловнаСуспільствоВійна

НАТО відкрило трастовий фонд на 2,25 млрд євро для бійців АТО

Від початку АТО реабілітацію і лікування за кордоном пройшли 287 українських військовослужбовців.

НАТО відкрило трастовий фонд на 2,25 млрд євро для бійців АТО
Фото: vkurse.ua

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) відкрила трастовий фонд на 2,25 млрд євро для забезпечення реабілітації бійців антитерористичної операції.

Про це повідомив на брифінгу т.в.о. начальника Центрального військово-медичного управління - начальник медичної служби ЗСУ Олександр Лабунець.

"НАТО відкрило цільовий фонд для проведення медичної реабілітації військовослужбовців з бюджетом 2,25 млрд євро для закупівлі необхідного сучасного високовартісного медичного обладнання, підготовки українських фахівців з реабілітації, розвитку центрів протезування", - сказав він.

Лабунець додав, що з початку АТО за підтримки країн-членів НАТО 287 українських  військовослужбовців пройшли реабілітацію і лікування за кордоном. Переважно українських військових приймали медичні установи Німеччини, Естонії, Болгарії та Литви.

Також за підтримки США в Україні запроваджують медичну інформаційну систему "Е-здоров'я", яка дозволяє вести базу даних поранених військових у зоні АТО і забезпечує доступ до інформації про кожного пораненого для працівників військових і цивільних медустанов.

Нагадаємо, в березні в Харкові відкрили реабілітаційний центр для поранених військовослужбовців, в якому медична реабілітація буде оплачуватися з одного з фондів НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram