ГоловнаБлогиБлог Сергія Кримчака

Рекет по-прокурорськи

Не минуло й тижня після того, як столична влада норовливо заявляла про позитивні зміни, що відбулися в місті за 100 днів їх керування. Та про які позитивні зміни може йти мова, якщо з кожним днем ми деградуємо і повертаємося до, здавалося б таких далеких, злочинних 90-х? Різниця лише в тому, що раніше власність та бізнес «віджимали» злочинці, а сьогодні цим, свідомо та без тіні смутку, займається орган, покликаний боротися з подібним свавіллям, а саме - ПРОКУРАТУРА.

Фото: Александр Рудоманов

Сьогодні небувалими темпами прокуратура звертається до суду з численними позовами про позбавлення добросовісних набувачів права власності на належні їм земельні ділянки у центрі столиці, мотивуючи це тим, що відведені землі належать до категорії земель історико-культурного призначення, а рішення про їх відведення, прийняті з 2000 року, мають визнаватися неправомірними і підлягають скасуванню.

Все б нічого, якби такі позови мали бодай найменші правові підстави і подавалися у відповідності до законодавства з метою захисту прав та законних інтересів позивача. Натомість, серед доводів прокуратури відсутні будь-які підстави для примусового вилучення з володіння (користування) земельних ділянок у юридичних та фізичних осіб за умов дотримання землевласниками та землекористувачами правил використання земель історико-культурного призначення. Дивує ще й те, що цікавлять прокуратуру виключно земельні ділянки, розміщені у центральній частині м. Києва.

У таких діях прокуратури цілковито відсутня не лише законність, а і звичайнісінька логіка, оскільки більша частина земель, щодо яких порушені справи, вже забудована інвесторами і будь-які регресні рішення неминуче призведуть до виплати шалених штрафів та неустойок із міського бюджету.

Відразу виникає питання – а чи не є це свідомим кроком для того, щоб землевласники, скориставшись прогнившими дірками у нашій судовій системі, зайшли до потрібного кабінету та «вплинули» на вигідний для них хід судового рішення. Виходить, що прокуратура, покликана долати корупцію і захищати державні інтереси, робить все можливе для того, щоб отримати ганебний хабар. Або ж інший, не менш плачевний варіант – нові керманичі робитимуть так, як свого часу робила «сім’я» - примусово забиратимуть (з подальшим переоформленням) вподобані землі, нерухомість, діючі підприємства тощо.

Скільки вже можна терпіти це безнаказане прокурорсько-судівське братерство і кумівство? Невже ця корупційна система настільки потужна, що навіть пролита кров їх не зупиняє? До кого звертатися? В які двері стукати і до кого кричати, щоб зупинили це свавілля?

Сьогодні вони безстрашно душать малий та середній бізнес, прикриваючись якимись сумнівними доводами, а завтра що?

Сергій Кримчак Сергій Кримчак , Депутат Київради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram