«Маю виростити та виховати наших дітей, але тепер вже без чоловіка…»

«Неймовірно важко та боляче вчитись жити без Ярослава. З ним, я відчувала себе мов за кам’яною стіною – у безпеці та впевненості. Найстрашніше було пережити перші місяці після його смерті, я просто не сприймала реальність, не уявляла як зможу впоратись з усім сама», - розповідає дружина Ярослава Бабича, Лариса.

Ярослав Бабич «Балканець» - відомий київський адвокат, активний учасник Революції Гідності та один із засновників полку спеціального призначення Національної Гвардії України «Азов». Як розповідає його дружина Лариса, чоловік всього себе віддавав роботі, заради майбутнього нашої держави та молоді: «Він завжди казав, що потрібно, аби кожен, окрім піклування про свій добробут та добробут родини, робив щось і для країни. Ярослав був дуже чуйним до чужого горя, тому не раз допомагав безкоштовно людям у наданні юридичної допомоги. Звичайно, я його в усьому підтримувала, бо знала - інакше і бути не може».

Лариса і Ярослав познайомились на Різдво, а через два з половиною роки – одружились. «У нас були спільні погляди на життя, тому спілкування завжди було в радість і цікавим. Ярослав був дуже уважним до мене, завжди і в усьому допомагав. Я сміливо можу сказати, що кращого чоловіка, друга та батька немає в цілому світі», - говорить дружина Лариса.

З дитячих років в Ярослава Бабича було загострене відчуття справедливості, саме це і стало визначальним у його подальшій професійній діяльності. Юнак закінчив Національний університет ім. Шевченка за спеціалізацією військовий юрист. Працював за фахом у Збройних силах України. Коли лишив лави армії, розпочав власну юридичну практику. Мав Ярослав і свій кодекс честі: ніколи не брався за справи, де б потрібно було ставати на захист людей пов’язаних із наркотиками та торгівлею людьми.

Коли в подружжя народилася перша дитина, Ярослав був безмежно щасливим. «Як тільки з’являвся вільний час, він завжди біг до нашого Святослава. Я повністю могла на нього покластися. Знаєте, мабуть, кожна жінка відчуватиме себе радісно і щасливо, коли бачить наскільки сильно чоловік піклується про дитину», - згадує Лариса Бабич.

До початку Революції Гідності, Ярослав Бабич працював директором юридичного департаменту однієї з київських фірм. Паралельно займався і громадською діяльністю. Тому, з початку активних подій на Майдані, він не лишився осторонь, а активно брав участь у всіх подіях. «Одного вечора чоловік прийшов додому і сказав, що не може просто сидіти і працювати, коли у центрі міста б’ють і вбивають людей. Він сказав, що потрібно і йому зробити внесок заради кращого майбутнього і займатись тим, що вміє найкраще – надавати юридичну допомогу та захищати людей у судах», - розповідає дружина. Тоді ж, Ярослав Бабич став одним з перших захисників політичних в’язнів.

Під час Революції Гідності, Ярослав Бабич очолив юридичний напрямок Правого Сектору та увійшов до Ради Майдану. А з початком окупації Росією Криму та бойових дій на Сході країни, очолив навчально-мобілізаційний центр батальйону «Азов». Опісля - став керівником юридичної служби військового підрозділу. За словами дружини Ярослава, у чоловіка було велике бажання допомагати всім, хто цього потребував. Під час Широкинської наступальної операції - організовував евакуацію цивільного населення та поранених побратимів, за що був нагороджений медаллю «За оборону Маріуполя».

Згодом, повернувшись до юриспруденції, Ярослав Бабич зініціював та став автором низки поправок до законів України, по захисту учасників АТО та членів їх сім’ї. «Ярослав постійно повторював, що загинуло багато людей і кожен, має докласти зі свого боку зусиль, аби їх смерті не були марними. Він не дуже сподівався, що зміни на краще застанемо ми, але хотів і мріяв, аби хоч діти жили у кращій державі. У нього було багато планів, різноманітних проектів», - говорить Лариса Бабич.

Та одного липневого дня (25 липня 2015 року) родину Бабичів спіткала трагедія. Ярослава знайшли мертвим у його власній квартирі. «Коли я про це дізналась (зателефонували його побратими) просто не могла повірити. Вважаю, що мого чоловіка вбили та інсценували самогубство», - говорить дружина Лариса. Жінка каже, що дітям ще декілька місяців не говорила правду, що батька більше немає, бо сама не могла це усвідомити. «Діти його дуже любили, зараз нам страшенно важко, потрібно все робити самій і працювати, і виховувати дітей, а ще підводить здоров’я, постійно стрибає тиск», - продовжує Лариса.

Поки триває розслідування загибелі Ярослава Бабича, його родина: дружина Лариса та троє дітей – Святослав, Дарина та Влада, вчаться жити без чоловіка та батька, який був для них всім. Тож давайте знайдемо можливість допомогти родині Ярослава Бабича, як і він допомагав нам, своєю працею та служінню народові і Батьківщині.

БАБИЧ ЛАРИСА ІВАНІВНА LARYSA BABYCH 4188370026693583 (Райффайзен банк «Аваль»)

Люди допомагають людям! Кому допомагаєш ти?

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram