ГоловнаКиїв

У КМВА роз'яснили інформацію про вибухи під час тривоги (оновлено)

По території Києва Росія не застосовувала ракет.

У КМВА роз'яснили інформацію про вибухи під час тривоги (оновлено)
Фото: pixabay

У Київській міській військовій адміністрації заявили, що під час повітряної тривоги, яку у столиці оголосили о 09:59, ППО не працювала. 

Про це йдеться у повідомленні адміністрації у телеграмі. 

"Щодо інформації про вибухи в Києві, яка шириться в засобах масової інформації. Перед та під час повітряної тривоги сили та засоби ППО столиці не працювали. По території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося. Довіряйте лише офіційним джерелам інформації", – зазначили у КМВА і закликали не піддаватися маніпуляціям. 

Згодом голова КМВА Сергій Попко повідомив, що близько 10 години, практично одночасно з оголошенням повітряної тривоги, кияни чули гучний звук. 

"Численні паблікі та ЗМІ відразу видали в інформаційний простір повідомлення на кшталт «вибухи в Києві». Цією дезінформацією вони посіяли панічні настрої серед населення. Люди можуть сприймати таку інформацію, наприклад, як результат ракетного удару по столиці. Хоча, насправді, ППО столиці не працювали, по території Києва ракетне озброєння ворога не застосовувалося і не було інших воєнних чинників, які могли бути причиною «вибуху». Чи це було подолання аеробалістичної ракети «Кинджал» звукового бар’єру під час прольоту над Києвом, чи це було інше фізичне явище – відповідь мають дати фахівці, компетентні в цьому питанні", – сказав він. 

  • Російська армія близько 10 години запустила по Україні "Кинджали". Про це повідомили в Повітряних силах. 
  • О 10:01 військові повідомили про ракету курсом на Хмельницьку область. Через дві хвилини вони попередили про запуск ще однієї ракети.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram