ГоловнаБлогиБлог Олега Ляшка

Адвокати Юлії Тимошенко роблять помилки у її захисті

Останні дії адвокатів Юлії Тимошенко, яка продовжує сидіти у Качанівській колонії, мене серйозно непокоять, оскільки у кінцевому рахунку можуть призвести до програшу справи в Європейському суді. Зокрема, мова йде про вибудову правильної лінії захисту в європейському суді з прав людини, який у грудні 2011 року надав справі «Тимошенко проти України» статус пріоритетної.

Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Адвокат С.Власенко заявляє про те, що Комітет міністрів Ради Європи може застосувати санкції по відношенню до України у зв’язку з тим, що Україна не виконує припис Європейського суду від 15 березня 2012 року, в якому сказано про забезпечення належного медичного лікування для Юлії Тимошенко.

Я особисто відвідував Качанівську колонію для того, щоб надати Юлі будь-яку посильну допомогу. Як людина, яка так само постраждала від режиму Кучми у 2000-х роках, я не з теорії знаю, що таке бути хворому у колонії. Однак факти адвокатам не треба пересмикувати, оскільки це у кінцевому рахунку може призвести до програшу справи Юлії Тимошенко у Європейському суді.

Припис Європейського суду від 15 березня – це не остаточне рішення. Саме за невиконання Україною рішення Суду можуть наступити санкції. У той же час за невиконання припису щодо забезпечення належного медичного догляду санкції з боку Комітету міністрів Ради Європи бути не може. Тим більше, мова не може йти про якісь економічні санкції, оскільки Рада Європи спостерігає за розвитком демократії та прав людини, і не займається економічною діяльністю.

Не треба бігти попереду потягу і стріляти вхолосту.

Треба спочатку усім нам виграти справу в Суді, а вже потім говорити про санкції у разі, якщо нинішній злочинний український режим не виконаю рішення суду.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram