ГоловнаСвіт

Блінкен назвав ім'я нового спецпредставника заміть Пріцкер

Її справу продовжить заступник державного секретаря з управління та ресурсів Річард Верма.

Блінкен назвав ім'я нового спецпредставника заміть Пріцкер
Держсекретар США Ентоні Блінкен
Фото: ОПУ

Державний секретар США Ентоні Блінкен озвучив ім'я нового спеціального представника США з питань економічного відновлення України.

Як ідеться на сайті Держдепу, посада Пріцкер обмежена одним роком згідно із законом.

Блінкен запевнив, що роботу, яку вона розпочала, буде продовжено. Це робитиме заступник державного секретаря з управління та ресурсів Річард Верма.

"Адміністрація Байдена прагне допомогти Україні твердо стояти на власних ногах — у військовому, економічному та демократичному плані", - наголосив держсекретар США.

Блінкен зазначив, що "досягнення Пенні численні". Це відстоювання надання Україні економічної допомоги у розмірі близько 9 мільярдів доларів, запуск консультативної ради з бізнесу Міжвідомчої донорської координаційної платформи G7+ для надання важливих знань, досвіду та прозорості приватного сектору на підтримку відновлення нашої держави. Також Пріцкер підтримувала зусилля України щодо проведення ключових економічних реформ для стимулювання інвестицій приватного сектору, заснувала команду, яка займалася укладенням угод в оборонно-промисловому комплексі, що прискорило ліцензування, спільне виробництво та спільні підприємства між американськими та українськими оборонними компаніями тощо.

  • Минулого тижня Пенні Пріцкер повідомила, перебуває з останнім візитом у нашій державі.
  • Президент США Джозеф Байден призначив її в Україну у вересні 2023 року. 
  • Раніше вона була міністром торгівлі США з 2013 по 2017 рік. Одна з 11 спадкоємців родини мільярдерів Прітцкерів, ключова фандрайзерка кампаній Байдена та Обами.
  • Також Пріцкер є засновницею і головою PSP Partners – приватної інвестиційної фірми, яка займається нерухомістю, хедж-фондами та стартапами. Після повернення в приватний сектор Пріцкер приєдналася до правління корпорації Microsoft і стартапу корпоративного програмного забезпечення Icertis.
  • Держдепартамент США повідомляв, що сім'я Пріцкер походить із с. Великі Пріцьки під Києвом, де володіла зерновим магазином до еміграції до Сполучених Штатів понад 100 років тому.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram