ГоловнаСвіт

Міністр внутрішніх справ Естонії пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією

Таким чином можна буде заборонити діяльність Московського патріархату в Естонії.

Міністр внутрішніх справ Естонії пропонує визнати Московський патріархат терористичною організацією
Лаурі Ляенеметс
Фото: Priit Mürk/ERR

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляенеметс має намір запропонувати парламенту визнати Московський патріархат терористичною організацією.

Про це повідомляє ERR.

"Враховуючи наявний контекст, у мене, як у міністра внутрішніх справ, немає іншого вибору, окрім як запропонувати Рійгікогу оголосити Московський патріархат терористичним і таким, що підтримує тероризм у своїй діяльності. Як наслідок, міністр внутрішніх справ зможе звернутися до суду і запропонувати припинити діяльність діючої тут церковної організації. Це не вплине на парафіян, це не означає, що храми будуть закриті, але це означає, що зв'язки з Москвою будуть розірвані", - сказав міністр.

Лаурі Ляенеметс наголосив, що слід розуміти - сьогодні Московський патріархат підпорядковується Володимиру Путіну, “який, по суті, керує терористичною діяльністю у світі”.

  • На початку квітня естонське МВС запросило єпископа православної церкви, яка входить у підпорядкування Москви, на розмову до міністерства.
  • РПЦ наказом XXV Всесвітнього російського народного собору “Сьогодення та майбутнє Російського світу” оголосила “священну війну” Заходу. 

  • Також зазначається, що після завершення війни вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу Росії. 

  • У грудні 2023 року Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що російський патріарх Кирило і вся РПЦ впали у єресь. За його словами, патріарх Кирило і його церква стали інструментом у руках Кремля, зокрема й у агресивній війні проти України.

  • У березні профільний комітет рекомендував Раді підтримати в другому читанні законопроєкт щодо заборони УПЦ (МП) в Україні. Текст законопроєкту став значно сильнішим порівняно з раніше підтриманим у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram