ГоловнаСвіт

Італійський військовий корабель знищив 2 безпілотники в Червоному морі

Збиті безпілотники належали хуситам.

Італійський військовий корабель знищив 2 безпілотники в Червоному морі
Італійський військовий корабель знищив безпілотники хуситів у Червоному морі
Фото: ANSA/EPA

Есмінець ВМС Італії Duilio збив два повітряні безпілотники під час захисту судноплавства в Червоному морі.

Про це повідомляє ANSA.

Італійський есмінець Duilio діє в Червоному морі в рамках місії ЄС Aspides для захисту судноплавства від атак єменських хуситів.

Безпілотники хуситів були збиті "в рамках реалізації принципу самооборони".

Зазначається, що десять днів тому цей же есмінець знищив ще один безпілотник у Червоному морі, перш ніж корабель був офіційно задіяний у місії Aspides.

  • З листопада єменські хусити неодноразово атакували кораблі в Червоному морі та навколишніх водах через війну Ізраїлю та ХАМАС. Серед цих суден було принаймні одне з вантажем, що прямував до Ірану, головного благодійника хуситів, і корабель допомоги, який пізніше прямував на територію, контрольовану хуситами.

  • Попри удари США і союзників, повстанці-хусити досі здійснюють значні атаки. Серед них напад у лютому на вантажне британське судно Rubymar, що перевозило добрива. Судно затонуло після дрейфу протягом кількох днів.

  • Минулого тижня внаслідок удару хуситів по американському судну True Confidence загинуло три моряки. Двоє загиблих були філіппінцями, а інший − в’єтнамцем. 

  • Нідерланди відправлять фрегат протиповітряної оборони HNLMS Tromp з військовими на борту для захисту цивільних суден у Червоному морі від ударів хуситів. 

  • Сполучені Штати у Червоному морі відбили масштабну дронову атаку з боку єменських бойовиків-хуситів.

  • Велика Британія знову розгорне свій військовий корабель, ракетний есмінець HMS Diamond у Червоному морі та Аденській затоці.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram