ГоловнаСвіт

Міністр оборони ФРН Пісторіус "втомився" від дебатів на тему постачання Україні ракет Taurus

Дискусії щодо поставок далекобійних ракет Taurus для України точаться місяцями. 

Міністр оборони ФРН Пісторіус "втомився" від дебатів на тему постачання Україні ракет Taurus
Фото: EPA

Через тривалі дискусії щодо поставок Німеччиною високоточних ракет Taurus для України, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус зізнався, що "втомився" від дебатів на тему постачання Україні ракет Taurus.

Про це пише N-TV.

Видання зазначає, що федеральний міністр оборони Пісторіус втомився від дискусій, як він ясно заявив у Бундестазі.

Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус розкритикував дискусії щодо поставки в Україну крилатих ракет Taurus. Політик сказав, що "втомився" від дебатів, які тривають під час обговорення бюджету в Бундестазі. 

Попри те, що Німеччина є одним з найбільших постачальників озброєння, дискусія йде лише про спеціальну систему озброєнь.

"Наче мова йде про те, чи ми постачаємо все, що можемо, чи ми також беремо на себе трохи свободи та відповідальності, ухвалюючи це рішення", – зазначив Пісторіус.

  • Ракети Taurus є одними з найсучасніших ракет ВПС, які можуть знищувати такі цілі, як бункерний комплекс, навіть з великих висот і відстаней. 
  • Нещодавно виробник німецьких ракет Taurus запевнив, що зможе швидко поповнити запаси у разі передачі їх Києву. У компанії спростували думку, що запаси ракет у разі постачання їх Україні не можуть бути швидко відновлені.
  • Водночас план внести на розгляд Бундестагу спільний законопроєкт щодо ракет Taurus від усіх фракцій залишається у силі. Найімовірніше, голосування за документ відбудеться до 22 лютого 2024.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram