ГоловнаСвіт

США заблокували резолюцію Радбезу ООН про гуманітарне припинення вогню в Газі

Крім того, посол Великобританії в ООН Барбара Вудворд заявила, що її країна утрималася, оскільки не було засудження ХАМАС.

США заблокували резолюцію Радбезу ООН про гуманітарне припинення вогню в Газі
Ілюстративне фото
Фото: скриншот відео

Сполучені Штати наклали вето на запропоновану Радою Безпеки ООН резолюцію про негайне гуманітарне припинення вогню у секторі Гази.

Про це повідомляє Reuters

“Тринадцять інших членів проголосували за короткий проект резолюції, запропонований Об'єднаними Арабськими Еміратами, а Великобританія утрималася”, - йдеться у повідомленні. 

США та Ізраїль виступають проти припинення вогню. На їх думку, воно піде лише на користь ХАМАС. 

Водночас Вашингтон підтримує призупинення бойових дій, щоб захистити цивільне населення та дозволити звільнити захоплених ХАМАС заручників.

На думку заступника посла США в ООН Роберта Вуда, проєкт резолюції є поспішним, незбалансованим текстом, “який був відірваний від реальності, який ніяким конкретним чином не рухатиме голку вперед”.

Він зазначив, що ця резолюція лише закладе насіння для наступної війни. А посол Великобританії в ООН Барбара Вудворд заявила, що її країна утрималася, оскільки не було засудження ХАМАС.

Останнє з війни Ізраїлю та ХАМАСу

  • За минулу добу Армія оборони Ізраїлю вразила у Секторі Гази близько 450 цілей з повітря, моря та землі.

  • У Джабалії ЦАХАЛ атакував військовий комплекс центрального батальйону ХАМАСу. Сили Ізраїлю виявили мережу підземних тунелів, які ведуть з бази.

  • Кілька днів тому Армія Ізраїлю виявила у таборі біженців Дженін нові тунелі та три лабораторії з виготовлення зброї терористів ХАМАСу. 

  • Терористи ХАМАС вже багато років використовують розгалужену систему підземних ходів. Їхня загальна довжина становить, за різними оцінками, від 400 до 500 кілометрів.

  • 7 жовтня терористи використали ці тунелі для проникнення на ізраїльську територію і початку терористичної атаки на країну. 

  • Терористи стверджують, що у тунелях досі перебувають ізраїльські заручники.

  • ЦАХАЛ обмірковує план затоплення тунелів ХАМАС у секторі Гази морською водою. Цей крок допоможе у боротьбі з терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram