ГоловнаСвіт

У Білому домі прокоментували "поїздку" Путіна на окуповану територію

Кремль навмисно оприлюднив кадри візиту Путіна, щоб затьмарити візит Зеленського в Авдіївку.

У Білому домі прокоментували "поїздку" Путіна на окуповану територію
Фото: EPA

Візит президента Росії Володимира Путіна на окуповані території України може бути усвідомленням того, що "для Росії все йде не дуже добре".

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, передає "Голос Америки".

"Путін, здається, це дуже чітко знає", - сказала вона і додала, що президент РФ, імовірно, хоче посилити свій авторитет серед власного населення, оскільки знає, що його армія погано працює та не може досягти своїх цілей.

Раніше американський аналітичний центр Інститут дослідження війни у своєму звіті написав, що візитом до окупованих українських областей Путін хоче підтримати свій імідж "лідера воєнного часу в очікуванні запланованого українського контрнаступу".

В ISW зазначили, що візит Путін здійснив ще до Великодня, але у Кремлі опублікували, а пізніше відредагували відео, коли 18 квітня до Авдіївки прибув президент України Володимир Зеленський.

"І не виключено, що Кремль навмисно оприлюднив кадри візиту Путіна, щоб затьмарити візит Зеленського в інформаційному просторі... А також покращити свій імідж як лідера часів війни", - йшлося у звіті.

При цьому кадри показують, що Путін відвідав Арабатську косу на південному заході Херсонської області - це щонайменше 130 км від найближчої лінії фронту.

Жан-П'єр анонсувала новий пакет допомоги Пентагону для Києва у 325 мільйонів доларів, що включатиме більше боєприпасів наданих раніше ракетних систем HIMARS, протитанкових систем, артилерійських снарядів.

"Сполучені Штати продовжуватимуть працювати з нашими союзниками та партнерами, щоб допомогти Україні захистити себе, захистити свою демократію та захистити свій народ", - наголосила вона.

Нагадаємо, 18 квітня Росія заявила про приїзд свого президента на окуповані території України. Окупанти стверджують, що Путін приїхав у тимчасово захоплені населені пункти Херсонської й Луганської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram