ГоловнаСвіт

Джейк Салліван обговорив з представником Ердогана підтримку України

Йшлося, серед іншого, про вихід українського сільськогосподарського експорту на світові ринки.

Джейк Салліван обговорив з представником Ердогана підтримку України
Фото: ЕРА/UPG

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван обговорив з офіційним представником президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана Ібрагімом Калином питання України.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Мова йшла про постійну підтримку України на тлі російської агресії, а також про відповідні зусилля в забезпеченні виходу українського сільськогосподарського експорту на світові ринки.

Салліван заявив, що підтримує прямі переговори Туреччини зі Швецією та Фінляндією для вирішення проблем заявок країн на членство в НАТО, які США рішуче підтримують. 

“Він також підтвердив важливість утримання від ескалації в Сирії, щоб зберегти наявні лінії припинення вогню та уникнути подальшої дестабілізації”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 18 травня представники сімей захисників Маріуполя відвідали столицю Туреччини Анкару та звернулися з проханням сприяти збереженню життів їхніх рідних і всіх військових, які були на металургійному комбінаті "Азовсталь". Туреччина виступала посередником у перемовинах з приводу евакуації важкопоранених з Азовсталі.

Окрім того, Туреччина заблокувала процес розгляду заявки Швеції та Фінляндії на вступ до Північноатлантичного альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram