ГоловнаСуспільствоВійна

Туреччина заблокувала початок розгляду заявки Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО

Заперечення з боку Анкари зірвали голосування. 

Туреччина заблокувала початок розгляду заявки Швеції та Фінляндії на вступ до НАТО
Фото: EPA/UPG

Турецька сторона заблокувала процес розгляду заявки Швеції та Фінляндії на вступ до Північно-атлантичного альянсу.

Про це повідомила газета The Financial Times із посиланням на джерела.

"Туреччина заблокувала початкове рішення НАТО щодо розгляду заявок Фінляндії та Швеції на приєднання до військового альянсу", – пише видання. 

Джерела видання повідомляють, що постійні представники країн НАТО в середу провели зустріч, щоб одразу розпочати переговори щодо вступу цих двох країн до НАТО, проте "заперечення з боку Анкари зірвали голосування".

Нагадаємо, міністр оборони Швеції Пітер Хультквіст заявляв про те, що Швеція відправить дипломатів до Туреччини, щоб спробувати подолати заперечення Анкари проти її плану вступу в НАТО.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну через погрози РФ на їхню адресу позаблокові Швеція і Фінляндія висловили готовність приєднатися до НАТО. Їхні наміри підтримали генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та США. Але проти виступила Туреччина, зазначивши, що “скандинавські країни є притулком для терористичних організацій”. 

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган вимагає припинити підтримку курдських бойовиків, присутніх на їхній території, та скасувати заборону на продаж деяких видів зброї Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram