ГоловнаСвіт

Нова голова МЗС Німеччини виступить на конференції українських послів

Вона долучиться до заходу у відеоформаті. 

Нова голова МЗС Німеччини виступить на конференції українських послів
Анналена Бербок
Фото: EPA/UPG

Нова очільниця міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок виступить на щорічній конференції українських послів, що відбудеться 21-22 грудня в Івано-Франківській області.

Про це на брифінгу повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Захід пройде під гаслом "Дипломатія 30 – стратегія сильної держави".

Його учасниками, крім українських послів, стануть президент Володимир Зеленський, премʼєр-міністр Денис Шмигаль, голова парламенту Руслан Стефанчук, секретар РНБО Олексій Данілов. Спеціальним гостем стане голова МЗС Польщі Збіґнєв Рау

Бербок до учасників наради звернеться у відеоформаті. 

"Це дуже добрий знак, що щойно вступивши на посаду вона прийняла нашу пропозицію, і ми буквально з перших рук зможемо почути головні напрямки зовнішньої політики Німеччини, яка є однією зі світових потуг і однією з ключових держав Європейського Союзу", – зазначив Кулеба.

Міністр додав, що ця конференція не стільки підсумує рік, скільки окреслить задачі на майбутнє. 

Нагадаємо, після вступу на посаду Анналена Бербок зразу виступила на підтримку України в контексті війни з Росією. Вона сказала, що новий уряд Німеччини готовий заблокувати російський газопровід "Північний потік-2" у разі, якщо Росія піде на нову агресію щодо України.

13 грудня під час розмови з Дмитром Кулебою вона запевнила в непохитній підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, готовності до спільної роботи задля зрушення з місця переговорів у Нормандському форматі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram