ГоловнаСвіт

Франція відкрила кордони для туристів з України

На в'їзді необхідно пред'явити свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на ковід.

Франція відкрила кордони для туристів з України
Фото: EPA/UPG

Франція відкрила кордони для всіх типів подорожей, згідно з рекомендацією Ради Євросоюзу.

Про це повідомив голова МЗС Дмитро Кулеба.

"Безвіз із Францією знову діє! Французький уряд відкрив в’їзд для всіх типів подорожей українців згідно з рекомендацією Ради ЄС", - написав він у Твіттері.

Він також зазначив, що на в'їзді необхідно пред'явити свідоцтво про вакцинацію або свіжий негативний тест на коронавірус.

Раніше повідомлялося, що мандрівникам з України, які щеплені від COVID-19, не потрібно мати негативний ПЛР-тест для в'їзду до Франції.

На сайті МЗС tripadvisor.mfa.gov.ua зазначається, що Україна внесена до переліку країн так званої "зеленої" зони, тому в'їзд громадян відбувається відповідно до імміграційних правил Міністерства внутрішніх справ Франції. Зокрема, немає обмежень для в'їзду, якщо громадянин України вакцинований однією з вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції. До них належать вакцини Pfizer / Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson. 

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції за наявності ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години до в'їзду, або тесту на антитіла, зробленого не раніше ніж за 24 години до в'їзду. Зазначені умови в'їзду застосовуються як до дорослих, так і до дітей віком від 12 років.

Нагадаємо, у червні Франція почала поступово відкриватися для вакцинованих туристів. Країни поділили на три зони залежно від поширення коронавірусної епідемії, зокрема нових штамів, які непокоять світ. "Червоні" країни, поміж яких Індія, Туреччина і велика частина держав Латинської Америки, опинились у найгіршій ситуації – в’їзд із цих країн до Франції заборонено. "Зеленим" країнам, до яких потрапили всі країни ЄС, Південна Корея та Австралія з Новою Зеландією, найпростіше – після прильоту потрібно показати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

Україна ж тоді потрапила до "помаранчевого" списку країн, у яких епідемія під контролем, але рівень заражень залишається високим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram