ГоловнаСвіт

У Франції внаслідок катастрофи вертольота загинув політик і мільярдер Олів'є Дассо

Катастрофа також забрала життя пілота. 

У Франції внаслідок катастрофи вертольота загинув політик і мільярдер Олів'є Дассо
Олів'є Дассо
Фото: info24

Французький мільярдер і політик Олів'є Дассо загинув унаслідок катастрофи вертольота у регіоні Нормандія. Причини аварії поки не розголошуються. 

Президент Франції Еммануель Макрон висловив співчуття у Twitter. 

"Олів’є Дассо любив Францію. Капітан промисловості, депутат, місцевий обранець, командир запасу у повітряних силах: за своє життя він ніколи не переставав служити нашій країні, цінувати її активи. Його раптова смерть - велика втрата. Думками з його родиною і білизькими", - сказав Макрон у Twitter.

Аварія трапилася 7 березня, пише Reuters з посиланням на джерела в поліції. За повідомленнями джерела, приватний вертоліт зазнав аварії в неділю вдень у Нормандії, де у Дассо є будинок для відпочинку. Також загинув пілот. 

Олів'є Дассо - онук засновника компанії Dassault Aviation, що спеціалізується на військових літаках. Родина Дассо також володіє газетою Le Figaro.

Le Figaro, директором якої був Олів'є Дассо, пише, що смерть двох людей внаслідок катастрофи підтвердила прокурорка міста Ліз'є Дельфіна М'єнніель. Бюро розслідувань та аналізу цивільної авіації повідомило, що вертьоліт Aerospatiale AS350 Squirrel зазнав аварії під час зльоту з "приватної землі".

Нагадаємо, що у лютому в Французьких Альпах на гірськолижному курорті Куршавель розбився цивільний вертоліт, внаслідок чого загинуло дві людини. Ще три людини були травмовані. За даними місцевих ЗМІ, вертоліт належить президенту асоцації торговців курорту Тарантез, власнику магазинів Патріку Лепейдрі. Він також був одним з п'яти людей на борту, отримав травми і у важкому стані був госпіталізований у лікарню Гренобля. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram