ГоловнаСвіт

Байден визначився з кандидатурою віцепрезидента

Кандидат у президенти обрав своєю партнеркою темношкіру сенаторку-демократку від штату Каліфорнія Камалу Гарріс.

Байден визначився з кандидатурою віцепрезидента

Фактичний кандидат на виборах президента США цієї осені від Демократичної партії Джо Байден визначився з кандидатурою віцепрезидентки, яка змагатиметься разом із ним проти чинного президента, республіканця Дональда Трампа і його висуванця на віцепрезидента, чинного на цій посаді Майка Пенса.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомив Джо Байден, він обрав за свою партнерку на виборах Камалу Гарріс, темношкіру сенаторку-демократку від штату Каліфорнія афроамерикансько-південноазійського походження. За президентства Барака Обами, коли Байден був віцепрезидентом (2011-2017), вона була міністром юстиції США, а на первинних виборах кандидата на посаду президента від Демократичної партії цього року була спершу однією з суперниць Байдена.

Гарріс, яка вже у твітері додала до згадки про сенаторство також те, що кандидуватиме на віцепрезидентство, заявила:

"Джо Байден здатен об’єднати американський народ, бо він провів своє життя, борючись за нас. І як президент він збудує таку Америку, що здійснить наші ідеали. Маю честь приєднатися до нього як висуванка нашої партії на віцепрезидента і робитиму все, що зможу, щоб зробити його нашим головнокомандувачем".

Зазначимо, що 55-річна Гарріс стане першою темношкірою висуванкою на виборах президента і віцепрезидента США, а в разі обрання стане й першою жінкою на віцепрезидентській посаді.

Камала Гарріс народилася в Каліфорнії у США; її батько – іммігрант із Ямайки африканського походження, а мати була іммігранткою з Індії. Сама Гарріс, за повідомленнями, визначає себе як афроамериканку.

У США під час виборів президента, які цього року призначені на 3 листопада, обирають голову держави разом із віцепрезидентом. На цей час формально ні Байден, ні Трамп іще не є кандидатами, бо поки що не відбулися з’їзди їхніх партій – за результатами яких вони гарантовано стануть кандидатами офіційно.

Крім висуванців двох провідних партій, Республіканської і Демократичної, на президентські вибори у США зазвичай реєструються й кандидати від малих так званих "третіх партій" чи незалежні, але шансів на обрання у США вони реально не мають.

Відповідно до низки опитувань, на сьогодні Байден має значно більші шанси на обрання, ніж Трамп, хоча ситуація в США може швидко змінитися в будь-який бік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram