ГоловнаСвіт

У Ботсвані зафіксували незрозумілу загибель сотень слонів

Зоозахисники побоюються, що йдеться про якусь хворобу або отруєння.

У Ботсвані зафіксували незрозумілу загибель сотень слонів
Фото: elephantswithoutborders.org

У Ботсвані з невідомої причини померли кілька сотень слонів. Місцева влада підтвердила загибель щонайменше 275 особин. В організації "Слони без кордонів" (Elephants Without Borders), що займається захистом тварин від браконьєрів в Африці, говорять про 356 загиблих слонів, починаючи з травня.

Про це пише Reuters.

Мертвих слонів вперше виявили кілька місяців тому в районі річки Окаванго. Фахівці досі не можуть встановити, чому вони вмирають. "Ми вибрали три лабораторії в Зімбабве, ПАР і Канаді для опрацювання зразків, взятих у мертвих слонів", - йдеться в заяві Міністерства навколишнього середовища Ботсвани.

Версію з браконьєрами виключили, тому що трупи слонів були знайдені недоторканими.

За даними "Слонів без кордонів", вмирають слони різного віку.

"Кілька ще живих слонів, яких ми бачили, були слабкими, млявими і виснаженими. Деякі виглядали дезорієнтованими, відчували труднощі під час ходіння, мали ознаки часткового паралічу або кульгавості. Один слон ходив по колу, не маючи сили змінити напрямок, хоча його підштовхували інші члени стада", - заявив директор організації Майк Чейз.

За його словами, потрібно терміново з'ясувати, що відбувається - йдеться про хворобу чи отруєння.

Загальна популяція слонів в Африці скорочується через браконьєрство, але в Ботсвані, де проживає майже третина слонів континенту, чисельність з кінця 90-х років зросла на 60%, до 130 тис. особин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram