ГоловнаСвіт

У Мексиці сталася стрілянина в центрі для наркозалежних, загинули 24 людини

Губернатор штату вважає, що до цього причетний наркобізнес.

Фото: elfinanciero.com.mx
У Мексиці озброєні люди увірвалися в незареєстрований центр реабілітації наркозалежних і відкрили стрілянину. Загинули 24 людини, поранено ще семеро, пише AP.

Поліція в північно-центральному штаті Гуанахуато заявила, що напад стався в місті Ірапуато. Троє з семи поранених перебували важкому стані.

За попередніми даними, нападники стріляли в кожного, хто був у реабілітаційному центрі. Поліція повідомила, що нікого не викрали.

Відзначають, що Гуанахуато - місце кривавої битви між картелем Халіско і місцевою бандою, штат став найжорстокішим у Мексиці. Мотиви нападу невідомі, але губернатор Дієго Сіньхю Родрігес Вальєхо вважає, що був причетний наркобізнес.

"Я глибоко шкодую і засуджую події в Ірапуато сьогодні вдень. Насильство, викликане організованою злочинністю, не тільки забирає життя молодих людей, а й відбирає мир у сімей у Гуанахуато", - заявив він.

У минулому місцеві мексиканські наркоторговці вбивали підозрюваних вуличних торговців від конкуруючих банд. Це був один із найбільш смертоносних нападів на реабілітаційний центр, оскільки в 2010 році в місті Чихуахуа на півночі Мексики було вбито 19 осіб. Відтоді відбулося більш ніж десяток нападів на такі об'єкти.

Нагадаємо, в грудні минулого року на півночі Мексики в результаті перестрілки загинули десятеро членів наркокартеля і четверо поліцейських. Озброєна група бандитів, пересуваючись автомобілями, атакувала місцеві урядові установи. Правоохоронці у відповідь знищили десятьох членів наркокартеля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram