ГоловнаСвіт

Уряд Джонсона вперше визнав, що попросить ЄС про відстрочку Brexit

Це станеться, якщо не вдасться укласти угоду до суботнього терміну.

Уряд Джонсона вперше визнав, що попросить ЄС про відстрочку Brexit
Фото: EPA/UPG

Уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона вперше визнав, що попросить ЄС про відстрочку Brexit, якщо не вдасться укласти угоду до суботнього терміну. Про це повідомляє Independent.

Міністр з питань виходу Великобританії з Європейського союзу Стівен Барклай також визнав, що уряд виконає зобов'язання, яке дав шотландському суду минулого місяця про припинення роботи парламенту.

«Я підтверджую, що уряд буде дотримуватися викладеного в цьому листі», - сказав Барклай комітету депутатів.

Нагадаємо, на початку вересня Джонсон заявляв, що "радше помре в канаві, ніж попросить ЄС відстрочити Brexit". Він також заявив, що позачергові парламентські вибори, які він хоче організувати 15 жовтня, - це "єдиний спосіб вирішити питання Brexit".

4 вересня депутати британської Палати громад підтримали законопроєкт, який блокує можливість провести Brexit без угоди 31 жовтня. Джонсон обіцяв вивести Британію з ЄС 31 жовтня, незалежно від того, чи вдасться йому укласти угоду з Брюсселем.

2 жовтня прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон знову закликав до виходу його країни зі складу Європейського Союзу та презентував план нової угоди про Brexit. Він також заявляв, що не хоче залишати ЄС без угоди. Однак Європарламент відкинув пропозицію Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram