ГоловнаСвіт

У Нідерландах знайшли сім'ю, яка 9 років у підвалі чекала на "кінець світу"

58-річний чоловік і шестеро дітей проживали на фермі.

У Нідерландах поліція виявила родину, яка провела дев'ять років у підвалі, "чекаючи на кінець світу". Про неї дізналися тільки після того, як старший син з сім'ї з'явився в місцевому пабі, передає ВВС.

У підвалі перебували 58-річний чоловік і його шестеро дітей віком від 16 до 25 років. Вони проживали на фермі в північній провінції Дренте.

Фото: EPA/UPG

Їх знайшли після того, як син замовив пиво в барі в сусідньому селі Райнерволд, а потім повідомив працівникам, що йому потрібна допомога. За словами очевидців, юнак виглядав розгубленим. У нього було довге волосся, брудна борода, старий одяг. 25-річний хлопець сказав, що ніколи не ходив у школу і не був у перукаря дев'ять років.

Він розповів про братів і сестер, які жили на фермі. Сказав, що він старший і хоче покінчити з тим стилем життя, яким вони живуть.

Власник закладу викликав поліцію.

Поліцейські відвідали віддалений хутір і провели обшук. Вони виявили приховані сходинки за шафою у вітальні, які вели вниз у підвальне приміщення, де жила сім'я.

Населення Райнерволда становить менш ніж три тисячі осіб. Ферма сім'ї розташована недалеко від села і дійти до неї можна, перейшовши міст через канал.

Один із журналістів опублікував знімок господарства, але розповів, що ближче його не пустили.

На фермі поліцейські виявили велику ділянку для вирощування овочів і козу. Вони заарештували 58-річного чоловіка після відмови співпрацювати. За даними місцевої влади, деяких дітей немає в реєстрах, тому чиновники навіть не знали про них.

Наразі невідомо, що сталося з матір'ю дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram