ГоловнаСвіт

У РФ уперше оштрафували видання згідно із законом про фейки за відео про Майдан

Раніше за цією статтею штрафували тільки приватних осіб.

У РФ уперше оштрафували видання згідно із законом про фейки за відео про Майдан
Фото: Media Confidential

Суд у Москві оштрафував видавничий дім "Момент истины" на 200 тисяч рублів за статтею про поширення фейкових новин. Про це повідомляє "Настоящее время".

Суд також оштрафував головного редактора "Момента истины" Євгена Гнеушева на 60 тисяч рублів. Причиною судового розгляду стало кілька відео, опублікованих на ютуб-каналі ЗМІ. Один з роликів називався "Терміново! В Росії готує революцію Майдан".

Ні представники, ні головний редактор видання в суд не з'явилися.

Зазначають, що це перше ЗМІ в Росії, яке оштрафували за цією статтею. Раніше оштрафували тільки приватних осіб. Наприклад, суд РФ оштрафував двох жительок Амурської області на 15 тисяч рублів кожну через повідомлення в групах WhatsApp, де вони стверджували про зараження ґрунту ціанідом після літньої повені.

Нагадаємо, закон про фейкові новини прийняли в РФ 2018 року. Відразу ж після набуття ним чинності засудили кількох блогерів у різних регіонах Росії.

Видання  "Настоящее время"  підкреслило, що правозахисники кілька разів заявляли, що цей закон був прийнятий для того, щоб "громадяни побоювалися висловлювати свої думки в соціальних мережах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram