ГоловнаСвіт

Під час затримання експрезидента Киргизстану отримали поранення 10 осіб

Чи затримали в результаті самого Атамбаєва, не уточнюється.

Журналісту киргизького інформаційного агентства "24kg" поранено в передмісті Бішкека під час штурму будинку експрезидента країни Алмазбека Атамбаєва. Журналістка отримала непряме поранення, її життю нічого не загрожує, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Заворушення і зіткнення біля будинку експрезидента Атамбаєва почалися сьогодні, коли загін спецпризначення прибув туди для доставки його на допит в прокуратуру. Повідомляється про хаотичні постріли і кількох поранених, зокрема серед прихильників колишнього глави держави. На місці присутні спецпризначенці і співробітники силових відомств.

Очевидці повідомили, що під час спецоперації із затримання Атамбаєва поранення отримали 10 осіб, серед них журналіст місцевого видання.

27 червня парламент Киргизстану зняв з Атамбаєва недоторканність, одночасно позбавивши його статусу експрезидента, що позбавляє його імунітету від кримінального переслідування. Генпрокуратура країни веде провадження у кількох справах, пов'язаних з незаконним збагаченням, незаконним заволодінням земельною ділянкою, корупцією та незаконним звільненням кримінального авторитета.

Колишній президент назвав всі звинувачення проти нього "абсурдом" і заявив, що не має наміру брати участь у слідчих діях і приходити на допит у прокуратуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram