ГоловнаСвіт

Іспанця, який викинув холодильник у яр, оштрафували на 45 тис. євро

Рішенням суду його оштрафували за забруднення довкілля.

Іспанця, який викинув холодильник у яр, оштрафували на 45 тис. євро
Завод по переработке мусора (архивное фото)
Фото: Надано автором

В іспанському регіоні Альмерія Цивільна гвардія змусила чоловіка підібрати холодильник, який він викинув у яр за межею міста. Також його оштрафували на 45 тисяч євро за забруднення довкілля.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Повне ім'я порушника невідоме, в повідомленнях поліції його називають Маріо. Він - співробітник компанії, яка утилізує побутові прилади. У липні він опублікував у своєму twitter ролик, у якому скидає холодильник у яр. "Переробка... Подивимося, скільки разів він перевернеться", - примовляє чоловік.

Через деякий час у twitter іспанської Цивільної гвардії з'явився ролик, на якому Маріо тягне холодильник назад.

Зазначають, що Маріо оштрафовано рішенням суду на 45 тисяч євро за адміністративною статтею. Цивільна гвардія також проводить перевірки в компанії, де він працює.

Нагадаємо, в липні природоохоронний комітет парламенту Великобританії вирішив почати розслідування, що стосується електронних відходів. У парламенті зазначали, що якщо раніше техніка створювалася так, щоб вона могла працювати довго, то тепер її цілеспрямовано випускають із розрахунком на деградацію.

За даними Global E-waste Monitor за 2017 рік, щорічно у світі виробляють 44,7 млн тонн електричних відходів. Основна частина відпрацьованої техніки потрапляє на звалища, спалюється або просто стає мотлохом у будинках людей. На Європу і США припадає майже половина електронного сміття: комп'ютерів, смартфонів, телевізорів і великих побутових приладів.

Великобританія в цьому плані - одна з найгірших у світі. В середньому кожен британець викидає 24,5 кг електронного сміття в рік. Для США цей показник становить 20 кг, для Австралії - 23,6 кг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram