ГоловнаСвіт

Розслідування Мюллера про втручання РФ в американські вибори обійшлося в $32 млн

Інформацію про витрати розкрив Мін'юст.

Розслідування Мюллера про втручання РФ в американські вибори обійшлося в $32 млн
Спецпрокурор США Роберт Мюллер
Фото: relrus.ru

Розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера про втручання РФ в американські вибори в 2016 році, яке зайняло майже два роки, обійшлося Мін'юсту США в $32 млн, повідомляє телеканал CNN з посиланням на дані відомства.

Робота співробітників Мюллера - а це 19 юристів і 40 агентів ФБР, а також аналітики та бухгалтери-криміналісти - коштувала близько $16 млн.

Ще до публікації даних про витрати президент США Дональд Трамп стверджував, що на нього витратили понад $40 млн.

Як зазначає телеканал, Мін'юст розкрив інформацію про витрати на розслідування на кілька тижнів пізніше, ніж очікувалося. Коли Мюллер виступав у двох комітетах конгресу США з доповіддю про виконану роботу, ці цифри не були відомі і конгресмени не змогли поставити йому запитання на цю тему.

Утім федеральний уряд США внаслідок розслідування Мюллера зможе частково відшкодувати свої витрати завдяки судовому переслідуванню винних у злочинах, зазначає телеканал.

Так, у випадку з колишнім главою передвиборного штабу Трампа Полом Манафортом вдалося отримати $42 млн, тому, як заявив глава юридичного комітету палати представників США Джеррі Надлер, "вартість розслідування для платників податків близька до нуля".

Нагадаємо, в березні 2019 року команда Мюллера завершила роботу над доповіддю про втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору. 

Скорочена версія доповіді Мюллера була опублікована в квітні. Він дійшов висновку, що Росія неодноразово втручалася у вибори 2016 року і що передвиборна кампанія Трампа мала численні контакти з російськими офіційними особами, але не встановила злочинну змову з Москвою.

В результаті розслідування було пред'явлено понад 100 звинувачень щодо 34 фізичних осіб і трьох компаній.

Звіт Мюллера протягом восьми тижнів очолював список літератури в м'якій обкладинці New York Times і зараз посідає 17-те місце в списку бестселерів книг Amazon.com. У розробці також графічний роман за матеріалами доповіді, очікується, що він вийде друком навесні 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram