ГоловнаСвіт

У Румунії міністра відправили у відставку через висловлювання з приводу резонансного вбивства

Раніше у відставку подав глава МВС країни.

У Румунії міністра відправили у відставку через висловлювання з приводу резонансного вбивства
Фото: pixdaus.com

Прем'єр-міністр Румунії Віоріка Денчіле відправила у відставку міністра освіти Катерину Андронеску через недоречні висловлювання з приводу жорстокого вбивства двох дівчат.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Такі заяви свідчать про відсутність розуміння трагічного випадку у Каракалі. Ми зобов'язані захищати наших дітей від викрадень, агресії, жорстокого поводження і торгівлі людьми. Це безвідповідальне висловлювання, яке не відображає позицію уряду, і яке я не хочу ототожнювати з виконавчою владою", - заявила Денчіле.

За словами прем'єра, будь-які такі заяви з боку членів уряду відтепер каратимуться так само.

Напередодні, коментуючи ситуацію з трагічною загибеллю двох дівчат, Катерина Андронеску заявила, що "її вдома навчили не сідати у машини незнайомих людей".

Нагадаємо, на вихідних у румунському місті Каракалі затримали 57-річного чоловіка, в машині якого знайшли бочку з людськими останками і жіночу біжутерію. Після цього поліцейські повідомили, що жертв було двоє.

Зниклій дівчині було 15 років. Вона тричі дзвонила в поліцію з проханням про допомогу - якийсь чоловік зґвалтував її і не відпускав. Поліції знадобилося на пошуки дівчинки 19 годин, але коли її знайшли, вона вже була мертвою.

Через трагічний випадок і несвоєчасне реагування правоохоронних органів у відставку подав глава МВС Ніколає Мога, який пробув на посаді лише 6 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram